Pargisport ning 10 000 sammu kesklinna roheluses - Katze maja : Katze maja
Contact Logo Inverted
Contact Logo

Pargisport ning 10 000 sammu kesklinna roheluses

Lisatud 29.05.2020

Tervisespordirajad looklevad tihti autosõiduradade kõrval, ent Tallinna kesklinna elanikud saavad harrastada ka mõnusat pargisporti. Kassisaba on üks neist piirkondadest, kus vabas õhus liigutamiseks on valikus rohkem kui üks park. Aga mis on üldse pargisport? See on igasugune sport, mida harrastad pargis. Katze Maja tulevastele elanikele sobib selle harrastamiseks imehästi Hirvpark, Šnelli tiigi park, aga ka Linda- ning Harjumäe park.   

Üha enam eestlasi on jooksmise kõrval harrastama hakanud käimist. 10 000 sammu on saanud igapäevaseks eesmärgiks. Päevatoimetusi tehes ringi sebides tekib küll samme, aga keskmiselt 10 000 sammu siiski kokku ei tule. Katze Maja elanikke aitab hädast välja hommikune, õhtune või keskpäevane parkide jalutusring, mis pakub ihaldatud lisa 7 500 sammu. Ja seda kõike mõnusas looduslikus keskkonnas, kus linnud laulavad, pardid prääksuvad ja oravad hüppavad. Trenni eesmärgil saab mitmes kohas teha lisaharjutuseks trepijooksu. Ning kui 7 500 sammu jääb väheks, saab vastavalt eesmärgile teha mõnda ringi mitu korda.

NÄIDISTRAJEKTOOR 7 500-ks SAMMUKS

Alustades Katze Maja (Wismari 47A) eest, liigu mööda kodutänavat Hirvepargi suunas, tee Hirvapargi ring ära ning tõuse mööda Falgi tänava poolseid treppe üles. Naudi vaadet Hermanni tornile ning võta suund Hirvepargi kohale jääva Lindamäe parki. Kõnni mööda välimist pargiäärt ning tagasi Falgi teele jõudes keera paremale ja ületa Toompea tänav. Komandandi teed mööda kulgedes keera esimesel võimalusel Harjumäe ringile ning jõudes Vabadussõja võidusamba taha, tõuse mööda Komandandi teed juba tuttava Toompea ja Falgi tee ristile tagasi. Falgi teed pidi kulge niikaua, kui saad keerata treppe pidi alla Šnelli staadioni kõrvale (alternatiivina saad kasutada ühes suunas ka Šnelli tiigi kohale jäävat rada). Nüüd tee ära Šnelli tiigi ring. Jõudes poole ringi peale, otsapidi Nunne tänavale välja, võid lisaharjutusena harrastada Patkuli treppidel kiiret trepijooksu: 154 trepiastet üles ja samapalju alla tagasi. Ületa Nunne tänav ja mine tee tiir peale Tornide väljaku pargile. Suurtüki tänavani jõudes keera ots ringi ning mööda Tornide väljakut, Šnelli tiigi ja Hirvepargi äärt keera kodutänavale tagasi ja oledki märkamatult lisa 7 500 sammu läbinud.  

Hirve pargi ring ~ 1 000 sammu

Lindamäe pargi ring ~ 700 sammu

Harjumäe ring ~ 850 sammu

Šnelli tiigi ring ~ 2 000 sammu

Tornide väljaku ring ~ 1000 sammu

Patkuli trepp – 154 astet